Näin komea rivi nuoria ja osin vähän vanhempiakin nostajia saatiin kokoon tämän päiväisen leirin aloituskuvaan, jonka vetäjinä olivat Hannu Kalajoelta ja Mikko Lohtajalta. Valmennusapua saatiin myös painonnostoliiton toimesta, sillä liiton päävalmentajan pestiä hoitava Miiro Parkanosta oli myös paikalla videoiden kaikkien paikalla olleiden 21 nostajan tempaukset aamupäivän aikana.

 Kuvat ja käyrät kertoivat tarkkaan nostajan tekemiset lavalla ja jokainen pääsi vuorollaan istumaan Miiron kanssa läppärin näytön äärelle ja kuulemaan tarkan ja rehellisen selvityksen omasta suorituksestaan. Pientä hiomista löytyi lähes jokaisen suorituksesta, mutta ainakin kaikkien käyrä osoitti tangon nousevan ylöspäin ja myöskin kiihtyvällä vauhdilla kohti kääntövaihetta ja noilla kahdella asiallahan luodaan onnistumisen edellytykset koppia varten tempauksessa.

 Vaikka pääpaino oli tekniikan hiomisessa, niin osa porukasta kokeili kuitenkin maksimit tempauksessa ja vanhempi LoVen Mikoista nosti reilusti yli oman ikäluokkansa SE-tuloksen. Pirjon viisvitonen oli myös helpon näköinen ja antaa toiveita kuutosella alkavasta tuloksesta toukokuussa Kyproksella.

 Iltapäivän puolella oli työnnön ja kyykkytreenien vuoro. Niistä ei kuvia enää otettu, sillä Miiro jatkoi tempaus-nostojen analysointia pitkälle ohi keskipäivän. Kovia rautoja kokeili monikin ja aika lähellä jopa omia enkkojaankin liikkui moni suorituksissaan myös työnnössä. Lentopalloillen päivä päätettiin ja vasta kolmen jälkeen lähti Parkanon mies kotia kohti ajelemaan ja perästähän täältä tullaan kolmen viikon kuluttua, sillä tositoimiin veteraanien SM-nostoihin keltaisen vesitornin juurelle olen ilmoittanut: Pirjon, Paten, Hanskin ja Juhkun. Täytynee lähteä Leilan kanssa itsekin paikan päälle porukan edesottamuksia ja tekemisiä katsomaan.

485375.jpg